5 goedkoopste manieren om webshop artikelen te verpakken

5 goedkoopste manieren om webshop artikelen te verpakken

Wanneer u als webwinkel artikelen verstuurt naar de klant, moet u de bestelde artikelen goed verpakken voor een veilige verzending. Tegenwoordig verwachten klanten een gratis verzending als standaard service. Hiermee kunnen de kosten voor verpakken en verzenden echter hoog oplopen.

Verpakkingsmateriaal hoeft gelukkig niet altijd duur te zijn. In deze blog hebben we de 5 goedkoopste manieren om webshop artikelen te verpakken en verzenden op een rij gezet. Het lezen van deze blog is een eenmalige investering, waar u blijvend de vruchten van plukt!

Verpakkingsmateriaal en webwinkels

Er zijn ruim 32.000 webshops in Nederland. Al deze webshops bij elkaar verkopen miljoenen verschillende producten. En ieder product behoeft weer een ander soort en formaat verpakking. Als webwinkels niet investeren in geschikt verpakkingsmateriaal met een geschikte verzendwijze kunnen de kosten op lange termijn behoorlijk oplopen. Bovendien kun je rekenen op weinig sympathie van een klant, wanneer het product in een te grote verpakking met een overdaad aan opvulmateriaal wordt geleverd. Lees dus snel verder voor de 5 beste tips om te besparen op verpakkingsmateriaal!

 

1. Koop verpakkingsmateriaal groot in

Voor webwinkels is het aan te raden om verpakkingsmaterialen in grote aantallen in te kopen. De kans is groot dat u bundelkortingen kunt afspreken voor grote bestellingen. Zakkendiscount hanteert altijd bundelkortingen bij ieder product!

Heeft u niet de ruimte om verpakkingsmateriaal groot in te slaan? Dan is het aan te raden om de krachten te bundelen met andere bedrijven of webwinkels bij u in de buurt. Door samen een grote bestelling te plaatsen bij een leverancier van verpakkingsmateriaal kunnen de kosten worden beperkt tot het minimum.

 

2. Verzend pakketten indien mogelijk met brievenbuspost

Het is niet noodzakelijk om ieder pakket met pakketpost te verzenden. Een klein product kan uiteraard ook met brievenbuspost worden verstuurd, mits u de juiste verpakking hiervoor heeft. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van kleine artikelen met loonzakjes. Een loonzakje is een kleine envelop die tegenwoordig enorm populair is als verpakkingsmateriaal.

 

3. Gebruik geen simpele enveloppen of dozen als verpakkingsmateriaal

Een valkuil in de keuze voor goedkoop verpakkingsmateriaal is de keuze voor simpele dozen en enveloppen. Klanten zullen je bedrijf beter beoordelen wanneer ze een professioneel uitziende verpakking toegezonden krijgen. Probeer daarin de gulden middenweg te vinden. Een goedkope en professionele optie zijn verzendzakken.

Verzendzakken zijn speciaal gemaakt voor het verzenden van bijvoorbeeld kleding, schoenen of meerdere kleine pakketjes. Zakkendiscount levert verzendzakken in diverse formaten waardoor u altijd de verzendzak vindt die bij uw product past.

Zo hebben wij verzendzakken met retourstrip met een dubbele zelfklevende sluiting.

Hierdoor kan uw klant, indien de producten niet naar wens zijn, eenvoudig de verzendzak nogmaals sluiten en retourneren.

Bovendien kunnen kleine artikelen in verzendzakken mee met de brievenbuspost.

 

4. Hergebruik verpakkingsmateriaal

Wanneer u het verpakkingsmateriaal dat u ontvangt hergebruikt, kunt u op lange termijn veel geld besparen. Ontvangen dozen en opvulmateriaal kunt u opslaan en gebruiken voor het verzenden van eigen producten.

Kleinere webwinkels kunnen familieleden en vrienden, het postkantoor of een groot bedrijf in de buurt vragen om gebruikt verpakkingsmateriaal. Grote bedrijven gooien vaak veel verpakkingsmateriaal weg. En het postkantoor heeft vaak ook verpakkingsmateriaal over, waar ze graag vanaf willen. Het is daarom meestal geen probleem als u dit gratis wilt meenemen.

 

5. Gebruik opvulmateriaal in beperkte mate

Bubbeltjesplastic en opvulchips worden het meest gebruikt als opvulmateriaal. Hoe beter het formaat van het verpakkingsmateriaal aansluit bij het product, hoe minder opvulmateriaal er nodig is voor een veilige verzending. De keuze voor het juiste formaat verpakkingsmateriaal kent dus vele voordelen!

We horen vaak dat kleine webwinkels kranten gebruiken als opvulmateriaal. Echter, dit staat minder professioneel. Probeer dus ook hier goed de afweging te maken tussen goed en goedkoop.

Bent u benieuwd naar onze verpakkings- en verzendmaterialen? Neem dan eens een kijkje in ons ruime assortiment verpakkingsmaterialen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Reacties

  1. Marie de Jonge Marie de Jonge

    Het is inderdaad verstandig om dozen en verpakkingsmaterialen in grote oplage te kopen om geld te besparen. Ik heb goed onderzoek gedaan en verschillende offertes opgevraagd bij bedrijven. Zo vind je de beste deals!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden