Duurzaam verpakkingsmateriaal: 7 belangrijke voordelen en tips

Duurzaam verpakkingsmateriaal: 7 belangrijke voordelen en tips

Het zal u niet zijn ontgaan: de trend om te verduurzamen. Dit kan onder andere met de keuze voor het juiste verpakkingsmateriaal. In deze blog leest u hoe u duurzaamheid, kostenbesparing en efficiëntie kunt combineren bij het verzenden van uw producten!

1. Kies het juiste formaat verpakkingsmateriaal

Een van de makkelijkste manieren om milieubewust te verpakken, is door het juiste formaat verpakkingsmateriaal te kiezen. Door te kiezen voor een passende verpakking wordt er niet meer materiaal gebruikt dan nodig is. Daarnaast hoeft lege ruimte niet opgevuld te worden met extra plastic of vullingsmateriaal. Op deze manier kunt u op een simpele manier verduurzamen én geld besparen.

2. Duurzaam verpakken levert een kostenbesparing op

Een valkuil bij het verpakken van producten is de keuze voor goedkoop verpakkingsmateriaal van lage kwaliteit. Hiermee is de kans op schade aan producten bij het vervoeren groot. Dit kan zorgen voor veel extra kosten. Juist door producten in stevig materiaal te verpakken, heeft u minder kans op schade en de bijbehorende schadevergoedingen.

Onze verzendzakken zijn zeer stevig en robuust en bestand tegen invloeden van buitenaf. Ze beschermen uw producten optimaal en verkleinen de kans op schade. Dit zorgt voor minder kosten van retouren en het levert een hogere klanttevredenheid op.

3. Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal zorgt voor klantenbinding

Duurzaam ondernemen is een trend. Klanten zien dit steeds meer als een reden om voor een bepaald bedrijf te kiezen. Door mee te gaan in de trend zult u de klantenbinding bevorderen. Breng daarom uw huidige en potentiële klanten op de hoogte van uw duurzame bedrijfsvoering en/of duurzame verpakkingsmateriaal. U kunt dit bijvoorbeeld verwerken in de teksten op uw website of erover schrijven in een blog.

4. Recyclebaar verpakkingsmateriaal zorgt voor bewustwording bij klanten

Veel mensen willen duurzamere keuzes maken, maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen doen. U kunt ze helpen door te kiezen voor recyclebare verpakkingen en verzendzakken. Op deze manier helpt u uw klanten duurzamer en bewuster om te gaan met hun afval.

Kartonnen verpakkingen voor kleine artikelen zoals onze loonzakjes zijn eenvoudig te recyclen. Ook onze plastic verpakkingen zoals mailing enveloppen van polyetheen plastic zijn recyclebaar. Vind u het moeilijk om een goede keuze te maken tussen papier of plastic? Lees hier het verschil tussen papier en plastic verpakkingsmateriaal.

5. Een duurzame bedrijfsvoering is toekomstgericht

In de afgelopen tien jaar heeft de overheid kenbaar gemaakt dat zij bedrijven graag duurzaam zien verpakken. Door met uw verpakkingen nu al zo milieubewust en duurzaam mogelijk om te gaan, loopt u voor op deze toekomstige ontwikkelingen.

Door te laten zien dat u bewust bezig bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen zullen wellicht meerdere bedrijven volgen. Zo draagt u bij aan een duurzamere wereld.

6. Kies voor de verpakking die bij het product past

Hoe u uw producten verpakt is sterk afhankelijk van de aard van uw product. Wat u ook wilt verzenden, u wilt dat het beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld bij het verzenden van verse voedingsmiddelen is het belangrijk dat deze houdbaar blijven.

Door te kiezen voor verpakkingsmateriaal wat hier het meest geschikt voor is, voorkom je bederf en verspilling van de producten. Hierdoor hoeven de producten niet opnieuw verstuurd te worden, wat beter is voor het milieu.

7. Een duurzame verpakking straalt kwaliteit uit

Bij verpakken komt meer kijken dan een product in een doos doen. U wilt uw klant een goed gevoel geven wanneer het product arriveert. Door te laten zien dat u milieubewust omgaat met verpakken laat u uw klanten zien dat u staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor papieren monsterzakken, een stijlvolle en duurzame keuze.

Ook benieuwd welke soorten duurzaam verpakkingsmateriaal u kunt gebruiken? Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment op de website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Reacties

  1. Marie de Jonge Marie de Jonge

    Ik geloof dat je als producent goed kan inspelen op duurzaamheid. Ook ben ik het ermee eens dat recyclebaar verpakkingsmateriaal kan zorgen voor bewustwording bij klanten. Dit is uiteindelijk ook wat de consument op den duur gaat verwachten, de nieuwe standaard.

  2. pim pim

    Je hebt helemaal gelijk dat het belangrijk is dat het verpakkingsmateriaal bij het product past. Je klant koopt niet alleen een product maar ook een ervaring. Verder is duurzaamheid voor steeds meer mensen een belangrijk thema. Als je als ondernemer acht neemt van deze trends, willen mensen sneller iets van je afnemen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden